Tóth-Nagy Éva
Spinning


BemutatkozásAz általános iskolában ismerkedtem meg az aerobic alapjaival. Már az első alkalom magával ragadott, mely szenvedély a mai napig tart. Nagyon sokáig csak a mozgás öröméért és az egészségem megőrzéséért jártam rendszeresen edzőterembe. Majd 2003-ban megismerkedtem az ultimate frizbee sportággal, és 2006-tól 2010-ig versenyszerűen űztem. Közben (2006) megszereztem az aererobic spotrtoktatói oklevelet a Testnevelési Főiskolán. Ez idő alatt volt szerencsém egy spinning órát is meglátogatni Budapesten, ami egyből elvarázsolt, így el is kezdtem az interneten böngészni, hogy minél többet megtudhassak erről a mozgásformáról, aminek a dinamizmusa, lendülete pár perc alatt magával ragadott.A spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is.Néhány előny, melyeket a rendszeres spinning edzések révén biztosan tapasztalhattok:
  • javul a keringési rendszer, erősödik a szív, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége.


  • nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is.


  • óvja térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősíti is azokat.


  • hatékony zsírégető mozgásforma.


  • a nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben.


  • egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető.


  • megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat.Amit feltétlenül hozzatok magatokkal:·         folyadék·         törölköző·         megfelelő cipő (a kerékpározás alatt a testsúly nagyrészt a lábra nehezedik, ami leginkább a talpon összpontosul. Ezért, ha puha talpú a cipő, erőteljes fájdalom fog jelentkezni a lábboltozatban és előidézhet talpi íngyulladást is és a lábfej zsibbadását is. Emiatt mindenképpen keménytalpú cipőt használjunk vagy kifejezetten kerékpáros cipőt).


Tóth-Nagy Éva galériájnak megtekintéséhez kattintson a képre!

« Vissza az edzőkhöz

2017. december 13. - szerda
Luca napja van
Látogatók: 837742


Válaszd ki miről szeretnél hírlevelet kapni:
Név:

E-mail cím: